MAATSCHAPPELIJK

Als Anouk ergens gelukkig van wordt, zijn het de maatschappelijke projecten waaraan ze een bijdrage kan leveren. Anouk is ook afgestudeerd aan de Academie voor Lichamelijk Opvoeding met een specialisatie in speciaal onderwijs.

ANOUK KOPPELEN AAN EEN GOED DOEL?

AMBASSADEUR  EK 2020

Dit jaar is het EK voor de mannen. Anouk is de ambassadeur van de 2.000 vrijwilligers in Nederland. Anouk weet als geen ander hoe belangrijk vrijwilligers zijn voor het voetbal.  Ze is trots dat zij ambassadeur mag zijn van de vrijwilligers voor het EK deels in eigen land.

CRUIJFF FOUNDATION

Sinds 2014 is Anouk ambassadeur voor de Cruijff Foundation. Dit doel past perfect bij Anouk. Ze kan hierin haar ervaring en passie voor voetbal, haar achtergrond als docent lichamelijk opvoeding én de liefde voor kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking kwijt. De Johan Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt sportactiviteiten voor kinderen, overal ter wereld. De foundation focust zich daarbij op kwetsbare kinderen.

KNVB WORLDCOACHES

Het programma van KNVB WorldCoaches leidt mensen op tot voetbalcoach in hun eigen buurt of dorp. Anouk is ambassadrice, maar helpt ook graag mee om de cursus te geven. Ze geeft clinics, presentaties, opent veldjes en heeft een documentaire opgenomen. Ze is in Kaapstad, Indonesië, Qatar, Litouwen en India (handelsmissie met Mark Rutte) geweest.

STICHTING ONLY FRIENDS

In 2018 vroeg Robert Leroy Anouk of ze de marathon van New York wilde lopen voor Stichting Only Friends. Anouk zei direct, ja. Daarna besefte ze dat hardlopen eigenlijk niet helemaal haar ding is en 42 kilometer best ver. Toch is Anouk, fanatiek en gedreven als ze is, als een prof gaan trainen. Een uitdaging! Maar voor de kinderen van Stichting only Friends deed ze het graag. Het was voor Anouk een onvergetelijke ervaring.

G-VOETBAL

Anouk heeft een zwak voor g-voetbal en vindt het heel leuk om met deze kanjers te werken. Anouk is elk jaar te vinden op de het CBV G-toernooi in Barendrecht. Tijdens dit toernooi krijgen g-voetballers een trainer uit de Eredivisie. Voor ING Only Football heeft Anouk meerdere malen een item gemaakt van dit toernooi.